Support - EBSCO Help

Gebruikershandleiding EBSCO eBooks downloaden en lezen op mobiele toestellen

U kunt e-books downloaden naar uw smartphone, tablet of e-reader met de gratis Bluefire Reader app. Hiervoor heeft u nodig:

• De Bluefire Reader App (geïnstalleerd op uw Apple-, Android- of Kindle Fire-toestel)
  • Een Adobe ID
Installatie van de Bluefire Reader app

Download de Bluefire Reader app vanuit de app store van uw toestel:

Een Adobe ID aanmaken

U heeft een Adobe ID nodig om de Bluefire app te kunnen autoriseren. Als u al eerder een Adobe ID aangemaakt heeft om EBSCO eBooks op uw desktopcomputer te lezen met Adobe Digital Editions, dan kunt u dat Adobe ID ook gebruiken om de Bluefire app te autoriseren.

De Bluefire app autoriseren met uw Adobe ID.

De Bluefire app autoriseren met uw Adobe ID

Voordat u een e-book naar Bluefire kunt downloaden, moet u de app eerst autoriseren met uw Adobe ID.

Noot: U hoeft de Bluefire app slechts één keer te autoriseren. Wanneer u dit gedaan heeft, hoeft u de volgende keer dat u een e-book wilt downloaden en lezen alleen Download te selecteren.

U autoriseert de app als volgt:

1. Open de Bluefire app vanuit het applicatiemenu van uw toestel.
  2. Vul uw Adobe ID en wachtwoord in in de daartoe bestemde velden.
  3. Druk op Authorize.

Authorize Bluefire App

Uw toestel is daarna geautoriseerd voor het lezen van EBSCO eBooks.

Een e-book lenen en downloaden

U kunt nu relevante e-books gaan zoeken, downloaden en lezen.

U doet dit als volgt:

1. Gebruik de webbrowser van uw toestel om de EBSCO eBooks van uw organisatie te bekijken en doorzoeken, en tik in de resultatenlijst op de afbeelding van het e-book dat u wilt downloaden. U komt nu bij het gedetailleerde record van de titel.

2. Druk op de Download (Offline) link van het e-book dat u wilt downloaden. Als u nog niet ingelogd bent in My EBSCOhost, wordt u gevraagd dit te doen.

Download link
  3. Selecteer een Checkout period (Leenperiode) in het uitklapmenu.

4. Wanneer er meerdere formaten beschikbaar zijn (PDF en EPUB), kiest u de gewenste versie en drukt u op Checkout & Download (Lenen en downloaden).

Choose eBook format

Het e-book wordt toegevoegd aan de Checkouts (Geleend) sectie van My EBSCOhost en het downloaden naar uw toestel gaat van start.

5. Zodra het e-book gedownload is, kiest u voor Open in Bluefire Reader om het bestand te openen. Van daaruit kunt u uw titels bekijken of het e-book gaan lezen.

click Read Now to begin reading

Noot:

Nadat de leenperiode van uw e-book verstreken is, zal het bestand nog wel op uw toestel staan, maar niet meer geopend kunnen worden. Om het bestand weg te halen, opent u Bluefire en geeft u daarin aan dat u de titel van uw toestel wilt verwijderen.

Tags recommended by the template: article:howto